Ricardo
Ik heb de kans dan ook zeker aangepakt toen ik op gesprek werd uitgenodigd

Ricardo, Chauffeur/Belader

Sinds februari 2021 is Ricardo werkzaam als Chauffeur bij Van Kaathoven. Ricardo is verantwoordelijk voor de papierroutes in Zuid-Limburg. Hij komt dagelijks langs bij verschillende klanten in de regio om het papierafval op te halen.

Hiervoor was Ricardo werkzaam bij Limpens, waar hij ook als chauffeur werkte. Via een vriend, werkzaam bij Van Kaathoven, kwam Ricardo in contact met Van Kaathoven. “Van Kaathoven is altijd al een bedrijf geweest waar ik graag zou willen werken. Ik heb de kans dan ook zeker aangepakt toen ik op gesprek werd uitgenodigd.” Ricardo had behoefte aan routine en vastigheid in zijn werk. De werktijden bij Van Kaathoven zijn voor hem perfect en het contact met klanten vind hij ontzettend leuk.

“Ik begin mijn dag rond 06:00u. Dagelijks heb ik zo’n 80 tot 100 stops in Zuid-Limburg. Aan het eind van de middag los ik al het papier bij veyzle, de zusteronderneming van Van Kaathoven en dan zit mijn werkdag erop.” Voor Ricardo is het belangrijk om goed contact te onderhouden met zijn collega’s, maar vind het juist ook heel fijn om alleen op de wagen te rijden. Die combinatie werkt voor hem uitstekend.

Door het vele klantencontact heeft Ricardo al verschillende leads binnengehaald. “Als ik ergens kom waar onze bakken nog niet staan, dan stap ik naar binnen en vraag ik of er een vertegenwoordiger langs mag komen. Ik merk dat mensen daar eigenlijk altijd voor open staan. Ik geef de contactgegevens dan door aan de accountmanager, en vaak rolt daar een nieuwe klant uit. Dat geeft me veel voldoening!” Inmiddels heeft Ricardo door zijn eigen ondernemende houding al meer dan 15 klanten gescoord.

Ricardo gaat iedere dag met veel plezier naar het werk. “Ik heb de vrijheid om mijn routes te rijden. Daarnaast vind ik Van Kaathoven een fijne werkgever, waar je ook zeker wordt gezien en gehoord. Ook neem ik iedere dag fruit mee op de wagen, dat ligt standaard klaar in de kantine. En ik ben blij dat overige regelingen standaard worden geregeld, zoals mijn pensioen.”